Doppresent DIY

Det här med doppresent är ju alltid svårt. Man vill ge något unikt och något som både barn och föräldrar uppskattar. Tenntallrikar och skedar brukar far- och morföräldrar eller faddrar ge bort, och en leksak kanske kan kännas för lite, även om en fin leksak i t.ex. trä mycket väl kan vara en jättefin present.

Vid två dop har jag gjort doptavlor där jag skrivit barnets namn och övriga födelsedata.

Doptavla

Doptavla (bilden är fotad med en gammal mobil)

En har jag gjort för hand med en färdigspänd målarduk (20×20 cm) som bas. Jag använde färdiga bokstäver i trä som jag målade och limmade på. Sedan rev jag ut en bit halvtransparent papper som jag textade på med silverpenna. Man kan ta bakplåtspapper eller smörgåspapper också. Använd en rivlinjal för att få snygga ”frasiga” kanter. Sätt fast pappret med lite lim eller dubbelhäftande tejp.  Klipp ut en bit tunn metall och stansa in de uppgifter du vill med bokstavsstansar och fäst på målarduken med tunn metalltråd eller silvertråd. Du kan också använda fiskelina om du vill.

Doptavla

Doptavla

Den andra tavlan har jag gjort i InDesign och Illustrator och gjort mina egna sagofigurer. I den stora ramen i mitten har jag monterat in ett kort på barnet i fråga. Jag skickade bilden till en fotoframkallningsfirma och ramade sedan in bilden i en fin ram med passepartout.

Den här idén kan man såklart använda vid fler tillfällen, födelsedagar, bröllop, student eller vad man vill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>